Reţeta zilei: Cotlete de porc umplute

16 martie 2017   Rețete

Crocante la exterior şi cu o umplutură moale şi delicată la interior, aceste cotlete îţi vor potoli rapid foamea, mai ales dacă le serveşti cu o garnitură de legume.

Ai nevoie de

3 cotlete mari de porc,fără os

2 linguriţe unt

150 g mazăre congelată

100 g şuncă presată,tăiată cubuleţe

50 g caşcaval,dat prin răzătoarea mică

sare

piper

100 g făină

2 ouă

150 g pesmet

ulei,pentru prăjit

cartofi natur,opţional

feliuţe de lămâie,opţional

Preparare

Topeşti untul,adaugi mazărea şi şunca şi le fierbi până se înmoaie boabele şi scade zeama. Separat,baţi un ou,îl amesteci cu caşcaval şi cu 50 g de pesmet,pui sare şi piper. Îl torni în tigaie şi ţii pe foc până se topeşte caşcavalul.

Baţi uşor carnea,o condimentezi cu sare şi piper,după gust. Pui 1-2 linguri de umplutură,o îndoi şi o fixezi cu scobitori,astfel încât să nu iasă compoziţia.

Dai cotletele prin făină,pe ambele părţi,le treci prin oul rămas,bătut în prealabil,şi le tăvăleşti prin restul de pesmet. Le scuturi de marginea castronului,ca să cadă excesul.

Încingi uleiul şi prăjeşti carnea pe ambele părţi,până se străpunge uşor cu furculiţa. O scoţi pe hârtie absorbantă şi,dacă doreşti,serveşti cu cartofi natur şi cu felii de lămâie.

Foto:Profimedia

Mai multe