Reţeta zilei: Crème brûlée cu banane

26 noiembrie 2016   Rețete

Încearcă un desert simplu, al cărui ingredient-vedetă este laptele. Te va cuceri încă de la primele linguriţe.

Ai nevoie de

500 g smântână dulce foarte grasă

5 gălbenuşuri

125 g zahăr

1 esenţă de vanilie

1 banană mică

 3 linguri zahăr brun

1 praf scorţişoară

1 lingură unt

Preparare

Amesteci într-un vas smântâna cu zahărul şi esenţa de vanilie şi încălzeşti,la foc mic,până se dizolvă zahărul. Când dă în fiert,iei vasul de pe foc. Baţi gălbenuşurile într-un vas adânc şi încorporezi încet câte 2 linguri odată de smântână fierbinte. Laşi să se odihnească 5 minute. Torni compoziţia în forme,le aşezi într-o tavă şi le dai în cuptorul preîncălzit 20-30 deminute. Le laşi să se răcorească 45 de minute,după care le pui în frigider cel puţin 2 ore. Între timp,descojeşti banana şi o tai felii subţiri. Topeşti untul într-o cratiţă,la foc mediu şi rumeneşti feliuţele pe ambele părţi,aproximativ 2 minute,până se înmoaie. Adaugi zahărul brun şi scorţişoara şi le mai caramelizezi 1 minut,până se topeşte zahărul. Serveşti crema cu felii de banană.

Foto:StockFood

Mai multe