Reţeta zilei: Dulceaţă de gutui
2 octombrie 2016
Rețete
Una dintre cele mai bune dulceţuri de sezon pe care poţi să o prepari în această perioadă! Aromată şi cu un gust aparte, dulceaţa de gutui este senzaţională întinză pe pâine prăjită.
De ce ai nevoie pentru dulceaţă de gutui
1 kg gutui
1 kg zahăr
1 l apă
2 plicuri zahăr vanilat
Cum se prepară dulceaţa de gutui
Dizolvi zahărul în apă şi aşezi siropul la fiert. Speli gutuile,le descojeşti,le scoţi cotorul şi cutia cu seminţe şi le tai cubuleţe. Când siropul s-a legat,pui gutuile şi amesteci constant până când acesta face bobiţe când îl torni pe o farfurie rece. Când este aproape gata adaugi zahărul vanilat. Iei spuma,laşi dulceaţa la răcit,apoi o torni în borcane sterilizate,le înfitelezi şi le păstrezi într-un loc răcoros.