Reţeta zilei: Găluşte cu varză călită

4 noiembrie 2016   Rețete

Pentru masa de prânz prepară aceste găluşte cu varza calită şi vei avea un un fel de mâncare săţios şi gustos.

De ce ai nevoie pentru găluşte cu varză călită

Pentru găluşte

150 g pâine veche

100 g ciolan afumat,fără os

1 ceapă

5 fire pătrunjel

1 ou

1 lingură unt

125 ml lapte

1 lingură făină

sare

Pentru garnitură

1 varză mică

1 morcov

2 cepe

sare

piper

5 linguri ulei

Cum se prepară găluşte cu varză călită

Tai cubuleţe bucata de ciolan afumat,la fel procedezi şi cu pâinea. Topeşti untul şi căleşti ceapa tocată până când devine uşor sticloasă,apoi pui carnea. Dai deoparte când s-au călit şi le laşi la răcorit. Adaugi carnea,torni laptele amestecat cu oul bătut,făina şi pătrunjelul tocat. Sărezi după gust,amesteci până când se omogenizează şi formezi găluştele. Le fierbi în apă până când se ridică la suprafaţă.

Toci varza şi o freci cu sare. Căleşti cepele în ulei şi când devin sticloase pui varza şi morcovul ras. Amesteci până când se înmoaie varza,condimentezi cu sare şi piper după gust şi dai deoparte. Serveşti găluştele cu garnitură de varză călită.

Mai multe