Reţeta zilei: Guguluf cu pere
Sfârşitul de zi va fi mai apetisant cu o felie din acest guguluf cu pere.
Ai nevoie de
3-4 pere
250 g făină
125 g zahăr
½ plic praf de copt
125 ml lapte
2 ouă
100 g unt
1-2 linguriţe cacao
1 pliculeţzahăr vanilat
coajă rasă de lămâie
unt,pentru uns forma
Pentru glazură
50 g ciocolată
1 lingură unt
Mod de preparare
Mixezi zahărul cu untul şi cu zahărul vanilat. Când amestecul devine pufos adaugi,pe rând,şi ouăle. Încorporezi,alternativ,în fir subţire,laptele şi făina combinată,în prealabil,cu praful de copt şi cacaua. Amesteci uşor,de jos în sus şi încorporezi şi coaja de lamâie.
Speli perele,elimini cotoarele şi căsuţa cu seminţe şi le tai bucăţi. Torni o treime din aluat intr-o formă de guguluf şi aşezi un strat de pere,apoi mai torni o treime din aluat şi iar un strat de pere. Termini cu aluatul rămas turnat peste al doilea strat de pere. Dai la cuptor 35-40 de minute sau până trece testul scobitorii.
Topeşti ciocolata cu untul pe baie de aburi. Când prăjitura s-a răcit,o răstorni pe o farfurie şi torni glazura cu o lingură. Dai la frigider până se întăreşte glazura.