Reţeta zilei: Lasagna din dovlecei

17 septembrie 2016   Rețete

O variantă nouă de lasagna, în care foile de lasagna sunt înlocuite cu felii de dovlecel. Rezultatul va fi pur şi simplu delicios.

De ce ai nevoie pentru lasagna de dovlecel

450 g carne tocată de vită

450 g carne tocată de porc

100 ml vin roşu

100 g iaurt gras simplu

5 roşii

2 cepe

2-3 linguri ulei

apă

sare

 piper

2 dovlecei

Cum se prepară lasagna de dovlecel

Încingi uleiul şi căleşti cepele tocate până uşor sticloase. Adaugi carnea tocată şi amesteci până când nu mai lasă zeamă. Adaugi apă până când carnea este pătrunsă. Pui roşiile descojite şi tocate,vinul,sare şi piper după gust şi laşi pe foc până scade sosul.

Tai dovleceii felii,pe lung,îi sărezi şi după 10 minute ştergi feliile cu un şervet de hârtie. Aşezi feliile pe grătar până se înmoaie. Pui pe o felie de dovlecel un strat de carne,iaurt,o altă felie,din nou un strat de carne,iaurt şi o altă felie de dovlecel. Decorezi după imaginaţie.

Mai multe