Reţeta zilei: Lasagna din dovlecei
O variantă nouă de lasagna, în care foile de lasagna sunt înlocuite cu felii de dovlecel. Rezultatul va fi pur şi simplu delicios.
De ce ai nevoie pentru lasagna de dovlecel
450 g carne tocată de vită
450 g carne tocată de porc
100 ml vin roşu
100 g iaurt gras simplu
5 roşii
2 cepe
2-3 linguri ulei
apă
sare
piper
2 dovlecei
Cum se prepară lasagna de dovlecel
Încingi uleiul şi căleşti cepele tocate până uşor sticloase. Adaugi carnea tocată şi amesteci până când nu mai lasă zeamă. Adaugi apă până când carnea este pătrunsă. Pui roşiile descojite şi tocate,vinul,sare şi piper după gust şi laşi pe foc până scade sosul.
Tai dovleceii felii,pe lung,îi sărezi şi după 10 minute ştergi feliile cu un şervet de hârtie. Aşezi feliile pe grătar până se înmoaie. Pui pe o felie de dovlecel un strat de carne,iaurt,o altă felie,din nou un strat de carne,iaurt şi o altă felie de dovlecel. Decorezi după imaginaţie.