Reţeta zilei: Minipateuri cu cremă

14 februarie 2017   Rețete

Brânza de vaci este umplutura ideală pentru numeroase părăjituri, cum sunt şi aceste minipateuri.

Ai nevoie de

1 pachet aluat foitaj,decongelat

1 ou,pentru uns

Pentru umplutură

240 ml lapte

50 g griş

250 g brânză ricotta,rasă

1 ou

50 g zahăr tos

2 pliculeţe zahăr vanilat

2 linguri coajă rasă de lămâie

Cum se prepară

Pentru umplutură,fierbi laptele la foc mic,încorporezi grişul şi ţii pe foc,amestecând continuu cu o lingură de lemn,până când se îngroaşă compoziţia,aproximativ 3-5 minute. Dacă se formează cocoloaşe în timp ce fierbe,amesteci până se omogenizează. Torni într-un bol ca să se răcească şi o dai deoparte 10 minute. Încorporezi brânza scursă,adaugi oul,zahărul tos şi pe cel vanilat. Presari coaja rasă de lămâie şi amesteci. Guşti şi dacă nu ţi se pare suficient de dulce,mai pui zahăr. Dai la frigider ca să se mai întărească.

Întinzi foile de aluat şi le tai în formă de dreptunghiuri. Pui pe fiecare câte o linguruţă de umplutură şi rulezi minipateurile. Le aşezi într-o tavă tapetată,le ungi cu oul bătut şi le dai la cuptorul preîncălzit până când se rumenesc.

Mai multe