Reţeta zilei - Orez cu ficăţei

20 noiembrie 2016   Rețete

În mai puţin de oră ai gata 3 porţii de orez cu ficăţei, un preparat pe cât de uşor de gătit, pe atât de gustos şi săţios.

Ai nevoie de:

150 g orez

300 g ficăţei

2 cepe

boia

4 morcovi

3 cepe verzi

sare

4 linguri ulei

pătrunjel

Preparare:

Fierbi orezul în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj,apoi îl laşi la răcorit.

Fierbi ficăţeii până când se înmoaie,fără însă să se usuce. Îi scoţi şi aşezi în apa în care au fiert cepele tocate şi boia,după gust. Ţii până când se înmoaie ceapa şi dai sosul deoparte. Toci morcovii şi cepele verzi şi le căleşti în ulei până când se înmoaie. Serveşti orezul cu ficăţei,sos,  legume sotate şi pătrunjel tocat.

Sursă foto:Profimedia

Mai multe