Reţeta zilei - Orez cu ficăţei
20 noiembrie 2016
Rețete
În mai puţin de oră ai gata 3 porţii de orez cu ficăţei, un preparat pe cât de uşor de gătit, pe atât de gustos şi săţios.
Ai nevoie de:
150 g orez
300 g ficăţei
2 cepe
boia
4 morcovi
3 cepe verzi
sare
4 linguri ulei
pătrunjel
Preparare:
Fierbi orezul în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj,apoi îl laşi la răcorit.
Fierbi ficăţeii până când se înmoaie,fără însă să se usuce. Îi scoţi şi aşezi în apa în care au fiert cepele tocate şi boia,după gust. Ţii până când se înmoaie ceapa şi dai sosul deoparte. Toci morcovii şi cepele verzi şi le căleşti în ulei până când se înmoaie. Serveşti orezul cu ficăţei,sos, legume sotate şi pătrunjel tocat.
Sursă foto:Profimedia