Reţeta zilei: Pacheţele cu mac

19 ianuarie 2017   Rețete

Se aseamănă la modul de preparare cu celebrele poale-n brâu. Aşadar, ce mai astepţi ca să le faci în acest weekend?

Ai nevoie de

Pentru aluat

500 g făină

200 g unt

15 g drojdie

1 ou

50 g zahăr

1 linguriţă sare

130 ml lapte

1 lingură ulei

Pentru umplutură

200 g mac

100 g zahăr

150 ml lapte

1 lingură unt

1 plic zahăr vanilat

coajă rasă de lămâie

Pentru decor

1 ou

2 linguri mac

2 linguri zahăr

Cum se prepară

Ţii toate ingredientele la temperatura camerei. Amesteci zahărul cu drojdia,până se lichefiază,şi adaugi torni călduţ. Într-un vas încăpător,frămânţi făina cu untul,apoi încorporezi uleiul,ou frecat cu sarea şi drojdia cu laptele. Laşi să crească 20-30 de minute.

Pentru umplutură,combini macul spălat cu laptele,untul şi zahărul şi fierbi,amestecând constant,până când se îngroaşă. Dai deoparte,adaugi coaja de lămâie,zahărul vanilat şi laşi la răcorit.

Întinzi aluatul şi-l decupezi. Pui în fiecare bucată câte 1-2 linguri de umplutură şi împătureşti.

Ungi fiecare plăcintă cu ou,presari mac amestecat cu zahăr şi le ţii la cuptor până când se rumenesc.

Mai multe