Reţeta zilei: Pateuri cu caise şi cremă de brânză
Foarte delicioase, pateurile cu caise şi cremă de brânză reprezintă o modalitate simplă de a-ţi răsfăţa prietenii şi familia.
Ingrediente de care ai nevoie:
1 pachet aluat foitaj
500 g brânză de vaci
200 g zahăr pudră
2 plicuri zahăr vanilat
50 g smântână grasă
3 ouă
3 linguri făină
8 caise
1 ou pentru uns
Mod de preparare:
Încingi cuptorul şi ţii aluatul la temperatura camerei. Pentru umplutură,pui brânza într‑un castron şi o amesteci cu zahărul pudră şi cel vanilat. Baţi bine smântâna şi o adaugi peste crema de brânză,apoi încorporezi făina şi ouăle. Speli caisele,le rupi pe jumătate şi le scoţi sâmburii. Tai aluatul în dreptunghiuri şi pui pe fiecare câte o lingură de cremă,apoi o jumătate de caisă,apoi strângi capetele în centru. Le ungi cu oul bătut şi dai pateurile la cuptor într-o tavă tapetată până se rumenesc. După răcire,presari zahăr pudră.
Dificultate mică
Minute 60ʹ
1 tavă