Reţeta zilei: Piept de pui umplut

5 iunie 2016   Rețete

Rulada de pui cu siguranţă este un preparat care va strânge întreaga familie la masă. Combină gusturi şi arome într-un preparat special!

Dificultate mică/  45’/  8 porţii

Ingrediente

4 piepţi de pui

150 g salam

150 g caşcaval

1 ardei gras verde

sare

piper

150 g făină

2-3 ouă

150 g pesmet

Ulei,pentru prăjit

Pasul 1

Speli şi cureţi ardeiul de seminţe şi cotor. Tai bucăţi sau fâşii groase de ardei,salam şi caşcaval. Speli piepţii de pui,îi tamponezi cu un şervet absorbant şi îi tai în jumătate.

Pasul 2

 Faci câte un buzunar pe mijlocul fiecăreia din cele 8 bucăţi obţinute şi introduci în ele felii de ardei,caşcaval şi de salam.. Aşezi ardei,caşcaval şi salam. Prinzi cu scobitori pentru a nu ieşi umplutura şi presari sare şi piper,după gust.

Pasul 3

Încingi uleiul într-o cratiţă. Baţi ouăle. Dai bucăţile de carne prin făină,apoi le treci prin ouă şi,la final,prin pesmet.

Pasul  4

Încingi uleiul şi prăjeşti pe ambele părţi până se rumenesc. Laşi deoparte  pe un şervet absorbant pentru a elimina excesul de grăsime. Serveşti calde cu sos şi garnitură,după preferinţă.

Sfat!

Poţi folosi ulei de palmier pentru că acesta îşi păstrează proprietăţile,chiar şi la temperaturi de 230°C. Nu are nici gust,nici miros şi poate fi folosit de mai multe ori la prăjit.

Mai multe