Reţeta zilei: Piersici în aluat
Gustoasele piersici nu trebuie să lipsească în această perioadă din deserturile tale preferate. Încearcă şi tu această reţetă de piersici în aluat!
Ingrediente
6 piersici
zahăr
scorţişoară
Pentru aluat
1 ou
100 g făină
50 g griş
2 linguri ulei
2 linguri apă
sare
Pentru pudrat
unt,după gust
50 g pesmet
zahăr pudră,după gust
Preparare
Pentru aluat,pui oul într-un castron şi îl baţi cu uleiul,apa,adaugi făina,1 praf de sare,grişul şi amesteci până la omogenizare. Frămânţi aluatul 5 minute şi îl laşi să se odihnească 15 minute,ca să devină mai elastic. Întinzi o foaie,nu foarte subţire,şi o tai în mai multe pătrate. Presari peste piersicile tăiate în două zahăr şi scorţişoară,după gust,le aşezi pe fiecare bucăţică de aluat şi le împătureşti
frumos. Într-un vas adânc,le pui la fi ert în apă cu sare. Când începe să clocotească,aşezi piersicile învelite în aluat şi amesteci cu o lingură,ca să nu se lipească între ele. Fierbi,acoperit cu un capac,15-20 de minute. Reduci flacăra după ce începe să clocotească. Iei de pe foc şi laşi piersicile în apa în care au fiert,ca să se umfle aluatul şi să devină mai pufoase.
Când sunt gata,treci prin pesmet prăjit în unt 2-3 minute. Pudrezi cu zahăr,după gust.