Reţeta zilei: Plăcintă cu peşte şi ceapă roşie

5 ianuarie 2017   Rețete

Ceapa este cea care dă gust preparatelor. Cu cât mai multă cu atât este mai bună această plăcintă cu ceapă.

Ai nevoie de

Pentru aluat

250 g făină

2 linguri ulei

1-2 linguriţe drojdie uscată

sare,după gust

1 linguriţă zahăr

apă caldă,cât cuprinde

Pentru umplutură

2 ouă

1 ceapă galbenă

1 ceapă roşie

8 fileuri hamsii

200 g brânză uşor sărată

100 g caşcaval

1 lingură făină

2-3 linguri smântână

Cum se prepară plăcinta cu ceapă

Pentru aluat,freci drojdia cu zahărul,2 linguri făină şi puţină apă caldă. Laşi maiaua să crească şi o adaugi peste făină. Torni uleiul,adaugi sare şi începi să frămânţi adăugând apă caldă puţin câte puţin până obţii un aluat omogen. Îl laşi să crească până când îşi dublează volumul. Întinzi o foaie şi o aşezi într-o tavă tapetată,inclusiv pe margini. O înţepi din loc în loc cu furculiţa.

Amesteci brânza de vaci sfărâmată cu ouăle,caşcavalul ras,smântâna şi făina. O pui peste aluat şi nivelezi. Aşezi deasupra cepele feliate şi fileurile de peşte. Dai plăcinta la cuptor până când se rumeneşte.

Mai multe