Reţeta zilei: Plăcintă cu peşte şi ceapă roşie
Ceapa este cea care dă gust preparatelor. Cu cât mai multă cu atât este mai bună această plăcintă cu ceapă.
Ai nevoie de
Pentru aluat
250 g făină
2 linguri ulei
1-2 linguriţe drojdie uscată
sare,după gust
1 linguriţă zahăr
apă caldă,cât cuprinde
Pentru umplutură
2 ouă
1 ceapă galbenă
1 ceapă roşie
8 fileuri hamsii
200 g brânză uşor sărată
100 g caşcaval
1 lingură făină
2-3 linguri smântână
Cum se prepară plăcinta cu ceapă
Pentru aluat,freci drojdia cu zahărul,2 linguri făină şi puţină apă caldă. Laşi maiaua să crească şi o adaugi peste făină. Torni uleiul,adaugi sare şi începi să frămânţi adăugând apă caldă puţin câte puţin până obţii un aluat omogen. Îl laşi să crească până când îşi dublează volumul. Întinzi o foaie şi o aşezi într-o tavă tapetată,inclusiv pe margini. O înţepi din loc în loc cu furculiţa.
Amesteci brânza de vaci sfărâmată cu ouăle,caşcavalul ras,smântâna şi făina. O pui peste aluat şi nivelezi. Aşezi deasupra cepele feliate şi fileurile de peşte. Dai plăcinta la cuptor până când se rumeneşte.