Reţeta zilei - Prăjitură cu aluat ras

30 octombrie 2016   Rețete

Află cum să pregăteşti pas cu pas un desert aspectuos şi savuros cu dovleac şi migdale!

Ai nevoie de

Pentru blat

300 g făină

50 g amidon

250 g unt

150 g zahăr

25 g nuci

2 ouă

1 plic zahăr vanilat

coaja rasă de la ½ de lămâie

Pentru umplutură

500 g dovleac

100 g zahăr

50 g fulgi de migdale

Preparare

Amesteci făina cu amidonul,adaugi untul rece tăiat cubuleţe şi frămânţi până obţii un aluat cu o consistenţă sfărâmicioasă. Adaugi ouăle,nucile măcinate,zahărul tos,zahărul vanilat,coaja de lămâie şi omogenizezi. Înfăşori aluatul în folie şi-l dai la rece 30 de minute.

Îndepărtezi seminţele dovleacului,îl feliezi şi-l coci până când intră furculiţa cu uşurinţă în el. Îl laşi la răcit,îl descojeşti şi-l tai cubuleţe.

Dai deoparte un sfert din aluat şi pe restul îl întinzi şi-l aşezi în tavă,inclusiv pe margini. Amesteci cubuleţele de dovleac cu zahărul şi le pui în tavă. Razi aluatul rămas şi presari fulgii de migdale. Dai prăjitura la cuptor până când se rumeneşte.

Credit foto:Profimedia

Mai multe