Reţeta zilei - Prăjitură cu aluat ras
Află cum să pregăteşti pas cu pas un desert aspectuos şi savuros cu dovleac şi migdale!
Ai nevoie de
Pentru blat
300 g făină
50 g amidon
250 g unt
150 g zahăr
25 g nuci
2 ouă
1 plic zahăr vanilat
coaja rasă de la ½ de lămâie
Pentru umplutură
500 g dovleac
100 g zahăr
50 g fulgi de migdale
Preparare
Amesteci făina cu amidonul,adaugi untul rece tăiat cubuleţe şi frămânţi până obţii un aluat cu o consistenţă sfărâmicioasă. Adaugi ouăle,nucile măcinate,zahărul tos,zahărul vanilat,coaja de lămâie şi omogenizezi. Înfăşori aluatul în folie şi-l dai la rece 30 de minute.
Îndepărtezi seminţele dovleacului,îl feliezi şi-l coci până când intră furculiţa cu uşurinţă în el. Îl laşi la răcit,îl descojeşti şi-l tai cubuleţe.
Dai deoparte un sfert din aluat şi pe restul îl întinzi şi-l aşezi în tavă,inclusiv pe margini. Amesteci cubuleţele de dovleac cu zahărul şi le pui în tavă. Razi aluatul rămas şi presari fulgii de migdale. Dai prăjitura la cuptor până când se rumeneşte.
Credit foto:Profimedia