Reţeta zilei: Prăjitură cu brânză şi mure, fără coacere

25 iulie 2016   Rețete

Cea mai bună prăjitură cu mure este cea care are brânză cremoasă şi blat crocant.

De ce ai nevoie pentru prăjitură cu mure

Pentru blat

350 g biscuiţi digestivi

150 g unt

Pentru cremă

1 kg brânză fină de vaci,scursă

400 g smântână pentru frişcă

200 g zahăr pudră

10 g gelatină

1 plic zahăr vanilat

50 g mure

100 g alune pisate

dulceaţă de mure

  

    Cum se prepară prăjitură cu mure    

Sfărâmi biscuiţii,apoi îi amesteci cu untul până se încorporează. Aşezi compoziţia într-o formă tapetată cu pereţii înalţi,apeşi cu degetele blatul de biscuiţi până devine bine legat,apoi o dai la frigider.

Mixezi brânza cu smântâna şi cu  alunele pisate (păstrezi puţine şi pentru decor) zahărul pudră şi cel vanilat,până acesta se topeşte. Înmoi gelatina în două linguri cu apă,aproximativ 3 minute,apoi o topeşti pe baie de aburi,amestecând continuu,având grijă să nu atingă punctul de fierbere,pentru că-şi pierde proprietăţile. Torni gelatina lichidă peste crema de brânză,apoi întreaga compoziţie o aşezi peste blatul de biscuiţi.  Dai prăjitura la frigider 3 ore înainte de a o servi. Ornezi cu câteva mure,o stropeşti cu dulceaţă şi presari alunele pisate.

Mai multe