Reţeta zilei: Prăjitură cu caise

26 iunie 2016   Rețete

Prepară-ţi o prăjitură pufoasă cu caise şi bucură-te de gustul bogat al acestor fructe de sezon!

Ai nevoie de

Pentru pandişpan

6 ouă

6 linguri zahăr

6 linguri făină

Pentru jeleu

1 kg caise

10 linguri zahăr

6 foi gelatină

Pentru decor

caise

merişoare

frunze de mentă

Mod de preparare

Separi albuşurile de gălbenuşuri,baţi albuşurile spumă,adaugi zahărul şi continui să baţi până când se întăreşte albuşul. Separat,mixezi gălbenuşul,adaugi albuşul,apoi,amestecând uşor,încorporezi făina. Torni totul într-o tavă tapetată şi dai la copt aproximativ o oră. Pentru jeleu,cureţi de coajă caisele,le scoţi sâmburii şi le tai cubuleţe. Le pui pe foc mic împreună cu zahărul. Le laşi la fiert circa 10 minute,apoi le pasezi. Prepari gelatin conform indicaţiilor de pe ambalaj,apoi o pui în piureul de caise. Întinzi jeleul peste pandişpan în strat uniform şi laşi la răcit. Înainte de servire,decorezi prăjitura cu felii de caise,merişoare şi frunze proaspete de mentă.

Mai multe