Reţeta zilei: Prăjitură cu foi şi ciocolată

6 noiembrie 2016   Rețete

Răsfaţă-te cu un desert simplu, cu ciocolată, ideal pentru orice moment al săptămânii. Vei vedea cât de repede va reuşi să te binedispună.

AI NEVOIE DE

Pentru foi

1 ou

400 g făină

100 g unt

100 g zahăr pudră

100 g smântână

½ linguriţă bicarbonat

Pentru cremă

500 ml lapte

200 g zahăr

2 ouă

4 linguri amidon

200 g ciocolată neagră

150 g unt

Pentru glazură

180 g ciocolată neagră

80 g frişcă

1 portocală

Mod de preparare

Pentru foi,mixezi untul cu zahărul pudră până când capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi oul,smântâna şi omogenizezi. La final,încorporezi făina amestecată cu bicarbonatul. Înfăşori aluatul în folie şi-l laşi să se odihnească 20 de minute la temperatura camerei. Îl împarţi în două bucăţi egale din care întinzi foi. Le coci separat pe dosul tăvii şi le laşi să se răcească.

Pentru cremă,fierbi 400 ml de lapte cu zahărul şi ciocolata. Combini laptele rămas cu ouăle şi amidonul şi-l adaugi în laptele de pe foc când acesta clocoteşte. Amesteci continuu până când crema se îngroaşă,apoi dai deoparte. Freci spumă untul şi-l adaugi în cremă după ce aceasta s-a răcit.

Pui într-o tavă înaltă prima foaie,torni jumătate din cremă,o nivelezi şi aşezi a doua foaie. Pui restul de cremă,păstrând o parte din ea pentru decor.

Pentru glazură,topeşti ciocolata cu frişca şi o torni peste prăjitură. O dai la rece 2-3 ore. Decorezi cu restul de cremă şi felii de portocală.

Foto:Profimedia

Mai multe