Reţeta zilei: Prăjitură din foi umplute cu frişcă şi nucă

21 decembrie 2016   Rețete

Prăjitura din foi cu miere de albine umplute cu frişcă şi nucă este dulcele perfect pentru Crăciun, mai ales dacă vrei să-ţi surprinzi musafirii. Este un desert special, uşor de preparat şi nu este deloc costisitor.

Ingrediente:Pentru foi

-2 ouă

-50 gr unt

-2 linguri miere

-5 linguri lapte

-500 grame făină

-zahăr vanilat

-1 linguriţă bicarbonat de sodiu

Citeşte şi:Reţeta zilei:Prăjitura „O noapte la Veneţia”

Pentru cremă:

-500 ml frişcă

-200 gr nucă măcinată

-1 esenţă de rom

Pentru glazură:

-nutela sau fineti

-50 gr frişcă

Mod de preparare:

Iei un vas în care adaugi toate

pentru foi,mai puţin făina. Amesteci bine până obţii o pastă. Începi să adaugi făina,puţin câte puţin,până aluatul devine mai tare.

Îl împarţi în 4 bucăţi,adică vor ieşi 4 foi. Începi să întinzi una câte una şi le coci pe dosul tăvii,pe care o ungi cu ulei şi o tapetezi cu făină. Nu le laşi la cuptor mai mult de 6 minute,doar până capătă o culoare aurie. Foile se lasă la răcit.

Baţi smântâna până devine frişcă,peste care adaugi nuca măcinată şi esenţa de rom. Amesteci bine cu o lingură.

Înainte de a începe să întinzi pe foi crema de frişcă,însiropează-le cu un amestec de apă fierbinte şi zahăr.

Citeşte şi:Prăjitura Snickers,desertul delicios de Crăciun

Iei prima foie,o însiropezi şi începi să întinzi crema de frişcă cu

. La fel faci şi cu celelalte foi.

La final,deasupra întinzi un strat mai gros de nutella,pe care o amesteci cu frişcă simplă. Se va întinde mult mai uşor. Se lasă până a doua zi,când o poţi tăia.

Credit foto:www.vickysrecipes.wordpress.com

Mai multe