Reţeta zilei: Pulpe de pui gratinate

20 iunie 2017   Rețete

Dacă vrei ca pulpele de pui să nu fie uscate după ce le pui pe grătar, atunci trebuie să ştii că suculenţa lor depinde în principal de modul de preparare.

Pentru ca pulpele de pui să fie suculente,trebuie să le laşi la marinat cu o noapte înainte. Pregăteşte-le, lasă-le în frigider şi găteşte-le a doua zi.

Ai nevoie de:

-4 pulpe de pui spălate şi curăţate-3 ceşti de iaurt-1 lingură de sare-1 lingură de piper-¼ ceaşcă de suc de lămâie-1 lingură de busuioc/cimbru uscat-boia dulce (opţional)

Mod de preparare:

Pune într-un castron mare iaurtul,sarea,piperul,sucul de lămâie,boia dulce şi busuiocul/cimbrul şi amestecă. Aşază pulpele de pui în amestecul obţinut şi acoperă vasul cu folie de plastic.

Lasă-l la frigider toată noaptea şi scoate-l înainte de a pune pulpele pe grătar. Nu le lăsa să se rumenească prea tare. Pentru a te asigura că puiul este bine făcut,verifică cu o furculiţă şi întoarce-le de mai multe ori de pe o parte pe cealaltă.

Mai multe