Reţeta zilei: Ruladă cu cremă de cocos
Află cum să prepari un desert nu doar delicios, ci şi aspectuos: ruladă cu cremă de cocos!
Ai nevoie de
Pentru blat
6 albuşuri
60 ml ulei
90 g făină
50 g cacao
120 g zahăr
1 lingură zeamă de lămâie
Pentru cremă
500 ml lapte
3 linguri amidon
150 g nucă de cocos
150 g zahăr
7-8 prune
Pentru decor
50 g nucă de cocos
2-3 linguri suc de prune
100 g frişcă
Preparare
Baţi albuşurile spumă tare împreună cu zeama de lămâie şi zahărul. Torni uleiul şi încorporezi făina şi cacaua. Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o ţii la cuptor până când trece testul scobitorii. Răstorni blatul pe un prosop umed şi rulezi.
Amesteci amidonul cu 100 ml lapte. Laptele rămas îl combini cu zahărul şi-l aşezi pe foc. Când începe să clocotească,adaugi amidonul,nuca de cocos şi amesteci până când crema se îngroaşă. O laşi la răcit,derulezi aluatul,întinzi crema şi aşezi prunele feliate. Rulezi şi dai la rece 2 ore.
Amesteci nuca de cocos pentru decor cu sucul de prune şi o laşi la uscat. Presari nuca de cocos peste ruladă şi decorezi cu frişcă.