Reţeta zilei: Ruladă cu dovleac, gutui şi pere
Chiar dacă nu ai mai inclus dovleacul în ruladele tale, vei descoperi că acest desert este uşor de preparat.
AI NEVOIE DE
1 pachet aluat foitaj
1 dovleac mic
2 pere
1 gutuie
150 g zahăr
2 linguri unt
1 linguriţă esenţă de rom
50 g nuci
1 ou,pentru uns
Preparare
Descojeşti dovleacul,îi îndepărtezi seminţele şi-l tai cubuleţe. Cureţi gutuia şi perele de coajă,le îndepărtezi cotorul şi cutia de seminţe şi tai fructele cubuleţe. Le amesteci cu zahărul şi le căleşti în unt. Când s-au înmuiat puţin le dai deoparte,le laşi la răcorit şi le amesteci cu esenţa de rom.
Aşezi nucile într-o tavă şi le coci până se rumenesc,apoi le macini. Întinzi o foaie de aluat,pui jumătate din compoziţie şi rulezi. Procedezi la fel şi cu foaia rămasă. Aşezi ruladele în tăvi,le ungi cu ou şi le dai la cuptor până când se rumenesc. Le scoţi şi presari nuca măcinată.