Reţeta zilei: Ruladă cu fructe

15 octombrie 2016   Rețete

Combinaţia de kiwi şi banane este delicioasă în această reţetă de ruladă cu fructe. Încearc-o şi tu şi vei redescoperi savoarea unui desert simplu şi rapid.

AI NEVOIE DE

Pentru blat

4 ouă

4 linguri făină

1-2 linguri ulei

4 linguri zahăr pudră

coaja rasă de la 1 lămâie

1/2 plic praf de copt

Pentru umplutură

2 banane

4 kiwi

200 g brânză de vaci,bine scursă

2 linguri smântână dulce

3 linguri

zahăr pudră

5-6 g gelatină

Pentru glazură

250 g frişcă

100 g ciocolată neagră

25 g unt

50 g ciocolată albă

Preparare

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă cu zahărul. Freci gălbenuşurile cu uleiul şi le încorporezi în albuşuri. Cerni făina şi o amesteci cu praful de copt,apoi o torni treptat,în ploaie,în compoziţia cu ouă. Adaugi coaja rasă,amestecând continuu. Tapetezi o tavă,torni aluatul şi îl ţii în cuptorul încins până când trece testul scobitorii. Scoţi blatul din cuptor,apoi îl răstorni pe prosopul umed şi-l rulezi. Îl laşi la răcorit.

Pregăteşti gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Mixezi brânza de vaci până devine foarte fină. Încorporezi zahărul şi smântâna,amestecând continuu. Adaugi gelatina şi mixezi. Dai crema la frigider câteva minute.

Cureţi fructele. Derulezi blatul şi îl aşezi pe o folie de plastic. Întinzi crema,nivelezi şi pui fructele intregi,rulezi blatul şi-l dai la frigider. Aşezi frişca pe baie de aburi,pui ciocolata ruptă şi amesteci continuu până când se omogenizează.

Dai deoparte şi o laşi să se răcorească puţin,după care încorporezi untul moale. Scoţi rulada şi torni peste ea glazura de ciocolată,apoi o ţii la răcit. Înainte să o serveşti,razi ciocolata albă.

Foto:Profimedia

Mai multe