Reţeta zilei: Salam de biscuiţi
Salamul de biscuiţi este desertul copilăriei tale. Uite cum se prepară!
De ce ai nevoie pentru salamul de biscuiţi
200 g de biscuiţi
150 g unt
1 cană miez de nucă sfărâmat
100 g ciocolată neagră
2 linguri zahăr
1 lingură cacao
1 lingură esenţă de rom
1 praf de sare
fulgi nucă de cocos,pentru ornat
Cum se prepară salamul de biscuiţi
Rupi biscuiţii în bucăţi cât mai mici şi-i amesteci cu miezul de nucă. Topeşti într-o cratiţă,la foc mic,untul,adaugi sarea,zahărul şi amesteci până se dizolvă. Rupi ciocolata în pătrăţele şi o adaugi în vas amestecând până se topeşte. Iei cratiţa de pe foc,încorporezi cacaua şi esenţa de rom,omogenizezi şi laşi 10 minute să se răcească.
Adaugi biscuiţii şi nuca şi amesteci bine ingredientele. Răstorni compoziţia în mijlocul unei hârtii de copt, rulezi sub forma unui salam şi legi bine capetele. Îl ţii la frigider cel puţin 2 ore sau peste noapte.
A doua zi desfaci uşor hărtia şi presari fulgi de nucă de cocos peste prăjitură.