Reţeta zilei: supă-cremă de ciuperci

24 mai 2017   Rețete

Supa-cremă de ciuperci face parte din categoria supelor hrănitoare, oferind organismului tău substanţe nutritive importante, datorită conţinutului ridicat de fibre şi proteine.

Ai nevoie de

350 g ciuperciproaspete

3-4 cartofi,descojiţi şi tăiaţi cubuleţe

1 ţelină potrivită,tocată

1 ceapă tăiată în patru

1 rădăcină de pătrunjel,tocată

sare

piper

150 g smântână cu 30% grăsime

2 ouă

1 lingură unt

1 legătură mărar,tocat

Preparare

1. Cureţi ciupercile şi le tai bucăţi mai mari. Fierbi cartofii,ţelina,ceapa,rădăcina de pătrunjel în apă sărată. Când s-au înmuiat,adaugi şi ciupercile. Le fierbi 10 minute cu restul ingredientelor. Condimentezi cu sare şi piper,după gust.

2. Scoţi câteva legumedin apă,cu o spumieră,şi le păstrezi pentru decor. Restul le pasezi cu blenderul şi adaugi smântâna dulce,amestecând până când supa ajunge la consistenţa dorită.

3. Spargi ouăle într-un bol,le baţi şi le sărezi,după gust. Încingi untul într-o tigaie şi adaugi ouăle,amestecând. Le ţii câteva minute,până devin pufoase. Pui supa-cremă în boluri şi o serveşti decorată cu legumele fierte pe care le-ai păstrat,cu mărar tocat şi cu jumări de ouă calde.

Citeşte şi:Supă cremă de conopidă şi năut

CIteşte şi:Dieta cu supă de pui-cum să slăbeşti rapid în orice sezon

Mai multe