Reţeta zilei - Supă de conopidă

1 decembrie 2016   Rețete

În zilele reci de iarnă, o supă de conopidă hrănitoare te încălzeşte şi-ţi dă energie.

Ai nevoie:

1 conopidă

2 morcovi

1 legătură ceapă verde

3 căţei usturoi

2 linguri ulei

1 ţelină

150 g mazăre

1,5 l apă

sare

piper

Preparare:

Desfaci conopida bucheţele şi tai morcovii şi ţelina. Încingi uleiul într-o oală şi căleşti ceapa verde tocată,păstrând câteva frunze pentru ornat. Adaugi şi usturoiul tăiat felii subţiri.

Căleşti 1 minut,şi apoi pui morcovii şi ţelina. Torni 1 litru de apă şi laşi să fiarbă la foc potrivit,15 minute,apoi,adaugi conopida,mazărea şi potriveşti de sare şi piper.

Torni şi restul de apă şi laşi să fiarbă 20-25 de minute. Serveşti caldă cu frunze de ceapă tocate.

Sursă foto:Profimedia

Mai multe