Reţeta zilei: Tartă cu brânză şi căpşuni
Răsfaţă-te cu o delicioasă tartă cu căpşuni. Reţeta este simplă şi delicioasă!
Ai nevoie de
Pentru aluat
110 g unt
125 g făină
1 lingură apă
2 linguri zahăr
Pentru umplutură
400 g brânză de vaci proaspătă
75 g smântână
150 g zahăr pudră
8-10 căpşuni
Mod de preparare
Amesteci făina cu untul rece,tăiat cubuleţe. Când capătă o consistenţă sfărâmicioasă,pui zahărul şi apa şi frămânţi până se omogenizează. Înfăşori aluatul în folie şi-l dai la rece 30 de minute. Presari făină pe suprafaţa de lucru,întinzi aluatul şi-l aşezi în tavă,înclusiv pe margini. Înţepi din loc în loc şi dai tava la cuptor până se rumeneşte blatul,după care-l laşi la răcorit şi-l răstorni.
Freci brânza de vaci,bine scursă,cu zahărul şi smântâna până capătă o consistenţă cremoasă. Întinzi umplutura peste tarta răsturnată şi aşezi căpşuni. Dai la rece o oră.
1 tartă
Preparare 50’
Dificultate mică