Reţeta zilei: Tartă cu brânză şi căpşuni

19 iunie 2016   Rețete

Răsfaţă-te cu o delicioasă tartă cu căpşuni. Reţeta este simplă şi delicioasă!

Ai nevoie de

Pentru aluat

110 g unt

125 g făină

1 lingură apă

2 linguri zahăr

Pentru umplutură

400 g brânză de vaci proaspătă

75 g smântână

150 g zahăr pudră

8-10 căpşuni

Mod de preparare

Amesteci făina cu untul rece,tăiat cubuleţe. Când capătă o consistenţă sfărâmicioasă,pui zahărul şi apa şi frămânţi până se omogenizează. Înfăşori aluatul în folie şi-l dai la rece 30 de minute. Presari făină pe suprafaţa de lucru,întinzi aluatul şi-l aşezi în tavă,înclusiv pe margini. Înţepi din loc în loc şi dai tava la cuptor până se rumeneşte blatul,după care-l laşi la răcorit şi-l răstorni.

Freci brânza de vaci,bine scursă,cu zahărul şi smântâna până capătă o consistenţă cremoasă. Întinzi umplutura peste tarta răsturnată şi aşezi căpşuni. Dai la rece o oră.

1 tartă

Preparare 50’

Dificultate mică

Mai multe