Reţeta zilei: Tartă cu brânză şi mazăre

9 iunie 2016   Rețete

Încearcă o reţetă simplă de tartă cu brânză şi mazăre.

Ai nevoie de

Pentru aluat

280 g făină

140 g unt

Pentru umplutură

300 g mazăre fiartă

2 ouă

150 g smântână

2 cepe

200 g brânză de capră

sare

1 roşie

Preparare

Combini făina cu untul rece tăiat cubuleţe şi frămânţi până obţii un aluat omogen,care nu se mai ţine de degete. Îl înfăşori în folie şi-l dai la rece 30 de minute. Îl întinzi în tavă,inclusiv pe margini,îl înţepi cu furculiţa şi-l dai la cuptor 15-20 de minute,până se rumeneşte uşor.

Baţi ouăle şi le amesteci cu smântâna,brânza sfărâmată şi cepele tocate. După ce s-au omogenizat,adaugi mazărea şi sărezi după gust. Pui umplutura peste blat,o nivelezi şi deasupra aşezi roşia tăiată rondele. Dai tarta la cuptor până se rumeneşte uşor.

1 tartă

Preparare 70’

Dificultate medie

Mai multe