Reţeta zilei: Tartă cu brânză şi mazăre
9 iunie 2016
Rețete
Încearcă o reţetă simplă de tartă cu brânză şi mazăre.
Ai nevoie de
Pentru aluat
280 g făină
140 g unt
Pentru umplutură
300 g mazăre fiartă
2 ouă
150 g smântână
2 cepe
200 g brânză de capră
sare
1 roşie
Preparare
Combini făina cu untul rece tăiat cubuleţe şi frămânţi până obţii un aluat omogen,care nu se mai ţine de degete. Îl înfăşori în folie şi-l dai la rece 30 de minute. Îl întinzi în tavă,inclusiv pe margini,îl înţepi cu furculiţa şi-l dai la cuptor 15-20 de minute,până se rumeneşte uşor.
Baţi ouăle şi le amesteci cu smântâna,brânza sfărâmată şi cepele tocate. După ce s-au omogenizat,adaugi mazărea şi sărezi după gust. Pui umplutura peste blat,o nivelezi şi deasupra aşezi roşia tăiată rondele. Dai tarta la cuptor până se rumeneşte uşor.
1 tartă
Preparare 70’
Dificultate medie