Reţeta zilei: Tartă cu dovleac şi brânză
Cui nu-i plac tartele? Mai ales dacă au în compoziţie unul dintre ingredientele-vedetă ale toamnei: dovleacul. Încearcă această tartă simplă şi răsfaţă-ţi simţurile!
AI NEVOIE DE
Pentru blat
250 g biscuiţi digestivi
150 g unt
1 lingură zahăr
Pentru umplutură
250 g mascarpone
250 g brânză proaspătă de vaci
120 g zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
200 g dovleac
1 plic gelatină
Preparare
Zdrobeşti biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit şi cu zahărul. Îi aşezi într-o formă rotundă,inclusiv pe margini,nivelezi blatul şi-l presezi uşor. Îl dai la rece. Scoţi seminţele de la dovleac,îl tai felii şi-l coci 30 de minute. Îl laşi la răcorit,îi cureţi coaja şi jumătate din pulpă o pasezi,iar pe restul îl tai cubuleţe.
Mixezi brânza de vaci cu zahărul tos şi cel vanilat,adaugi mascarpone,piureul de dovleac şi gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj. La final,încorporezi cubuleţele de dovleac şi torni umplutura peste blat. O nivelezi şi dai tarta la rece peste noapte.