Reţeta zilei: Tartă cu dovleac şi brânză

26 octombrie 2016   Rețete

Cui nu-i plac tartele? Mai ales dacă au în compoziţie unul dintre ingredientele-vedetă ale toamnei: dovleacul. Încearcă această tartă simplă şi răsfaţă-ţi simţurile!

AI NEVOIE DE

Pentru blat

250 g biscuiţi digestivi

150 g unt

1 lingură zahăr

Pentru umplutură

250 g mascarpone

250 g brânză proaspătă de vaci

120 g zahăr

2 plicuri zahăr vanilat

200 g dovleac

1 plic gelatină

Preparare

Zdrobeşti biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit şi cu zahărul. Îi aşezi într-o formă rotundă,inclusiv pe margini,nivelezi blatul şi-l presezi uşor. Îl dai la rece. Scoţi seminţele de la dovleac,îl tai felii şi-l coci 30 de minute. Îl laşi la răcorit,îi cureţi coaja şi jumătate din pulpă o pasezi,iar pe restul îl tai cubuleţe.

Mixezi brânza de vaci cu zahărul tos şi cel vanilat,adaugi mascarpone,piureul de dovleac şi gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj. La final,încorporezi cubuleţele de dovleac şi torni umplutura peste blat. O nivelezi şi dai tarta la rece peste noapte.

Mai multe