Reţeta zilei: Tartă cu dovleac şi nuci
Dovleacul, unul dintre legumele preferate ale toamnei, poate fi transformat într-o tartă delicioasă.Iată cum se prepară acest deliciu!
De ce ai nevoie pentru tartă cu dovleac
Pentru blat
175 g făină
3 linguri zahăr
100 g unt
1 ou
Pentru umplutură
1 kg dovleac
150 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
1 linguriţă amidon
200 g nuci
4 linguri zahăr brun
frişcă,pentru decor
Cum se prepară tartă cu dovleac
Amesteci făina cu untul rece,tăiat cubuleţe,până când capătă o consistenţă sfărâmicioasă. Încorporezi oul şi zahărul şi frămânţi până când se omogenizează. Înfăşori aluatul în folie şi-l dai la rece 30 de minute. Întinzi o foaie,o aşezi în tava tapetată,inclusiv pe margini şi o înţepi din loc în loc cu furculiţa.
Îndepărtezi seminţele la dovleac,îl tai felii şi-l coci până când furculiţa intră cu uşurinţă în el. Tai coaja şi pasezi miezul,pe care-l amesteci cu zahărul tos,cel vanilat şi amidonul. Întinzi umplutura peste blat şi deasupra aşezi nucile sfărâmate,amestecate cu zahărul brun. Dai tava la cuptor 30-40 de minute. După ce s-a răcit o decorezi cu frişcă.