Reţeta zilei: Tartă cu dovleac şi nuci

31 octombrie 2016   Rețete

Dovleacul, unul dintre legumele preferate ale toamnei, poate fi transformat într-o tartă delicioasă.Iată cum se prepară acest deliciu!

De ce ai nevoie pentru tartă cu dovleac

Pentru blat

175 g făină

3 linguri zahăr

100 g unt

1 ou

Pentru umplutură

1 kg dovleac

150 g zahăr

1 plic zahăr vanilat

1 linguriţă amidon

200 g nuci

4 linguri zahăr brun

frişcă,pentru decor

Cum se prepară tartă cu dovleac

Amesteci făina cu untul rece,tăiat cubuleţe,până când capătă o consistenţă sfărâmicioasă. Încorporezi oul şi zahărul şi frămânţi până când se omogenizează. Înfăşori aluatul în folie şi-l dai la rece 30 de minute. Întinzi o foaie,o aşezi în tava tapetată,inclusiv pe margini şi o înţepi din loc în loc cu furculiţa.

Îndepărtezi seminţele la dovleac,îl tai felii şi-l coci până când furculiţa intră cu uşurinţă în el. Tai coaja şi pasezi miezul,pe care-l amesteci cu zahărul tos,cel vanilat şi amidonul. Întinzi umplutura peste blat şi deasupra aşezi nucile sfărâmate,amestecate cu zahărul brun. Dai tava la cuptor 30-40 de minute. După ce s-a răcit o decorezi cu frişcă.

Mai multe