Reţeta zilei: Tartă cu mac

16 ianuarie 2017   Rețete

O tartă delicioasă, dar uşor de preparat în acelaşi timp. Uite în ce constă reţeta!

Ai nevoie de

Pentru blat

370 g făină

200 g unt

1 ou

3 linguri apă rece

1 praf de sare

2 linguri zahăr

Pentru umplutură

200 g mac

250 ml lapte

100 g zahăr

2 plicuri zahăr vanilat

1 plic budincă de vanilie

coaja de la 1 lămâie

1 gălbenuş

zahăr pudră,pentru decor

Cum se prepară

Pentru blat,amesteci untul rece,tăiat cubuleţe,cu făina până când capătă o consistenţă sfărâmicioasă. Încorporezi oul,apa,zahărul,sarea şi omogenizezi. Înfăşori aluatul în folie şi-l dai la rece 30 de minute.

Macini macul şi-l amesteci cu laptele,adaugi zahărul tos şi cel vanilat şi-l aşezi pe foc,amestecând constant până când se îngroaşă. Dai departe,pui budinca şi coaja de lămâie şi omogenizezi.

Întinzi trei sferturi din aluat într-o tavă,inclusiv pe margini. Pui compoziţia de mac şi o nivelezi. Întinzi o foaie din aluatul rămas,îl tai fâşii şi decorezi tarta. O ungi cu gălbenuş şi ţii la cuptor până când se rumeneşte. După ce s-a răcorit,o pudrezi cu zahăr.

Mai multe