Reţeta zilei: Tartă cu piersici

12 august 2016   Rețete

Răsfaţă-te cu o delicioasă tartă şi vei descoperi cât de delicioase sunt piersicile în această combinaţie. Încearcă şi tu reţeta simplă pe care ţi-o recomandăm!

Ingrediente

Pentru aluat

250 g făină

2 gălbenuşuri

1 ou

100 g unt

50 g zahăr pudră

1 praf sare

1 linguriţă esenţă vanilie

1-2 linguri lapte

Pentru umplutură

500 g brânză proaspătă de vaci

150 g zahăr

3 ouă

1 linguriţă esenţă de vanilie

7-8 piersici

2 plicuri tort-gelee,pentru decor

Preparare

Pentru aluat,freci untul cu zahărul,adaugi gălbenuşurile,oul întreg,sarea,esenţa de vanilie,laptele şi,la fi nal,făina. Amesteci bine,fără să frămânţi. Înveleşti aluatul în folie de plastic şi îl dai la rece 30 de minute,ca să se întărească.

Întinzi o foaie nu foarte groasă,tapetezi o formă de tartă şi aşezi aluatul inclusiv pe margini. Înţepi din loc în loc şi îl dai deoparte.

Pentru cremă,mixezi brânza de vaci,după ce o scurgi bine,cu ouăle,esenţa de vanilie şi zahărul. O torni peste tartă,o nivelezi şi o dai la cuptor 40-45 de minute. Speli piersicile,le cureţi de coajă,scoţi sâmburii,le tai felii subţiri şi le aşezi peste cremă când aceasta este rece. Prepari tortul-gelee conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi torni peste tartă. O dai la rece câteva ore şi decorezi după preferinţă.

Mai multe