Reţeta zilei: Tartă cu ridichi şi ceapă verde

22 septembrie 2016   Rețete

Ce poate fi mai gustos decât o tartă cu ridichi şi ceapă verde, pe care poţi s-o prepari într-o oră?

Pentru aluat

300 g făină

150 g unt

1 ou

Pentru umplutură

1 legătură ridichi

1 legătură ceapă verde

300 g smântână

100 g brânză tare

3 ouă

sare

piper

½ linguriţă coriandru

50 g caşcaval ras

Mod de preparare

Tai untul cubuleţe şi-l amesteci cu făina şi oul. Înfăşori aluatul în folie alimentară şi-l dai la rece 30 de minute. Întinzi aluatul într-o forma de tartă tapetată şi-l înţepi din loc în loc cu furculiţa. Dai forma din nou la frigider.

Speli ceapa verde şi o toci. Speli şi tai capetele ridichilor şi le tai felii subţiri. Tai jumătate din cantitatea de brânză cubuleţe,iar restul o dai prin răzătoare.

Amesteci ouăle bătute cu smântâna,brânza rasă,sare şi piper după gust şi coriandru. Torni compoziţia peste aluat. Aşezi cubuleţele de brânză din loc în loc feliile de ridichi şi ceapa. Dai la cuptorul încins până se rumeneşte. Cu 5-10 minute înainte de a o scoate din cuptor,presari caşcavalul pe deasupra. Serveşti caldă.

Dificultate mică

60’

1 tartă

Mai multe