Reţeta zilei: Tort cu cireşe

7 iunie 2017   Rețete

Din delicioasele cireşe poţi prepara unele dintre cele mai delicioase şi mai rafinate prăjitură de vară. Iar acest tort cu frişcă şi cireşe este cel mai bun exemplu.

Ingrediente

Pentru blat

4 ouă

200 g zahăr

100 ml lapte

150 ml ulei

2 linguri esenţă de vanilie

350 g făină

1 praf de copt

Pentru crema de frişcă

250 g smântână pentru frişcă2 linguriţe zahăr pudră200 g cireşe

1 plic întăritor de frişcă

Pentru decor

500 g cireşe

Mixezi ouăle cu zahărul până îşi dublează volumul. Adaugi laptele,uleiul,esenţa de vanilie şi făina amestecată cu praful de copt. Aşezi într-o tavă hârtie de copt şi torni compoziţia. Dai tava la cuptorul încins în prealabil,până trece testul scobitorii. Separat,amesteci smântâna rece cu zahărul pudră până obţii o cremă pufoasă. Adaugi cireşele curăţate de sâmburi şi întăritorul de frişcă. Întinzi crema peste blatul răcit,apoi dai la frigider 30 de minute. La final,decorezi tortul cu cireşe.

Mai multe