Reţeta zilei: Tort cu frişcă şi mac

26 iunie 2016   Rețete

O reţetă festivă de tort diplomat care se prepară uşor.

1 tort/ Preparare 50’/ Dificultate medie

Ai nevoie de

Pentru blat

125 g făină

100 g unt

250 ml apă

1 praf de sare

3 ouă

Pentru umplutură

750 g smântână pentru frişcă

200 g zahăr

2 linguri mac

2 plicuri gelatină

1 banană

dulceaţă de afine roşii

Pas 1

Fierbi apa cu untul şi,când începe să clocotească,încorporezi făina,sarea şi amesteci repede până când aluatul se desprinde de baza vasului. Dai deoparte şi,după ce s-a răcorit,adaugi ouăle şi omogenizezi.

Pas 2

Pui compoziţia în poş şi o aşezi în tava de tort tapetată. Dai blatul la cuptor până se rumeneşte,după care îl scoţi şi-l laşi la răcit.

Pas 3

Baţi smântâna rece cu zahărul până se transformă în frişcă. Încorporezi macul şi gelatina,preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Pas 4

Torni umplutura peste blat în tavă,o nivelezi şi o dai la rece peste noapte. A doua zi decorezi tortul cu felii de banane şi dulceaţă de afine roşii.

Sfat

Pentru tortul diplomat,alege o smântână cât mai grasă ca să poţi scădea din cantitatea de gelatină utilizată. De asemenea,smântâna trebuie să fie cât mai rece când o prepari. Este bine să amesteci energic frişca cu gelatina,în caz contrar se vor forma cocoloaşe.

Mai multe