Reţeta zilei: Tort cu nucă de cocos
Ai vrea să le faci celor dragi o surpriză dulce şi nu ştii ce să alegi? Încearcă acest delicios tort cu nucă de cocos.
AI NEVOIE DE
Pentru blat
6 ouă
250 g făină
250 g zahăr pudră
zeama şi coaja de la ½ lămâie
1 pliculeţ zahăr vanilat
150 g fulgi de nucă de cocos
Pentru cremă
100 g zahăr
120 ml apă
35 g cacao
100 g unt
50 g fulgi de nucă de cocos
Pentru decor
9 linguri gem de caise
200 g fulgi de nucă de cocos
ciocolată rasă
1 mână de coacăze roşii
Mod de preparare
Pentru blat,baţi ouăle cu zahărul pudră şi cu cel vanilat până obţii o cremă fină,deschisă la culoare. După ce şi-a dublat volumul,încorporezi făina în ploaie şi amesteci,apoi adaugi fulgii de cocos,zeama şi coaja de lămâie. Torni compoziţia într-o tavă rotundă,tapetată,o dai la cuptor până când trece testul cu scobitoarea,apoi laşi la răcit.
Pentru cremă,fierbi zahărul cu apa. Adaugi cacaua,aşezi vasul pe baie de aburi şi fierbi în continuare până când se leagă compoziţia. O laşi să se răcească. Separat,baţi untul până devine spumă şi adaugi treptat,cu o lingură,din compoziţia rece şi omogenizezi crema. Încorporezi uşor fulgii de cocos cu o spatulă şi amesteci.
Tai blatul în două,pe orizontală,şi îl umpli cu crema de cacao. Încălzeşti gemul de caise şi îl întinzi peste blat. Presari fulgii de cocos pe toată suprafaţa tortului şi,la final,îl decorezi după imaginaţie cu ciocolată rasă şi coacăze roşii.