Reţeta zilei - Varză cu carne tocată

3 noiembrie 2016   Rețete

Un preparat simplu de făcut, economic şi săţios, varza cu carne este o alegere bună mai ales în sezonul rece.

Ai nevoie de

500 g varză

750 g carne de porc,tocată

1 ceapă

2 roşii

sare

piper

200 ml apă

400 ml smântână

200 ml suc de roşii

3 linguri ulei

Preparare

Desfaci frunzele la varză,le opăreşti şi le îndepărtezi nervurile. Căleşti ceapa tocată în ulei până devine uşor sticloasă,adaugi carnea şi ţii pe foc,amestecând constant.

Când s-a evaporat sucul lăsat de carne torni apa,pui roşiile descojite şi tocate şi condimentezi cu sare şi piper după gust. Dai deoparte când a scăzut şi o laşi să se răcorească.

Pui în tavă un strat de foi de varză,unul de carne,smântână şi suc de roşii. Repeţi până când termini ingredientele,deasupra fiind un strat de foi de varză. Dai tava la cuptor,încălzit în prealabil,25-30 de minute.

Sursă foto:StockFood

Mai multe