Reţeta zilei - Varză cu carne tocată
Un preparat simplu de făcut, economic şi săţios, varza cu carne este o alegere bună mai ales în sezonul rece.
Ai nevoie de
500 g varză
750 g carne de porc,tocată
1 ceapă
2 roşii
sare
piper
200 ml apă
400 ml smântână
200 ml suc de roşii
3 linguri ulei
Preparare
Desfaci frunzele la varză,le opăreşti şi le îndepărtezi nervurile. Căleşti ceapa tocată în ulei până devine uşor sticloasă,adaugi carnea şi ţii pe foc,amestecând constant.
Când s-a evaporat sucul lăsat de carne torni apa,pui roşiile descojite şi tocate şi condimentezi cu sare şi piper după gust. Dai deoparte când a scăzut şi o laşi să se răcorească.
Pui în tavă un strat de foi de varză,unul de carne,smântână şi suc de roşii. Repeţi până când termini ingredientele,deasupra fiind un strat de foi de varză. Dai tava la cuptor,încălzit în prealabil,25-30 de minute.
Sursă foto:StockFood