Reţeta zilei: Vinete pane
5 octombrie 2016
Rețete
Pe lângă musaca şi salată, poţi prepara delicioasele vinete şi pane. Vei fi cucerită de textura lor fină şi crusta uşor crocantă.
De ce ai nevoie pentru vinete pane
2 vinete
2 ouă
4 linguri făină
4 linguri pesmet
sare
piper
ulei,pentru prăjit
sos de usturoi,opţional
Cum se prepară vinete pane
Tai vinetele felii nu foarte subţiri,pe lung,le sărezi,le laşi 15 minute după care le usuci cu un şervet. Baţi ouăle cu sare şi piper după gust,pui în farfurii separate făina şi pesmetul. Treci feliile de vinete prin făină,ou şi pesmet şi le rumeneşti pe ambele părţi în ulei încins. Le scoţi pe şervete absorbante pentru a se elimina excesul de ulei şi le serveşti,dacă vrei,cu sos de usturoi.