Reţete cu varză roşie. Două exemple de mâncăruri apetisante
Imediat după Sf. Dumitru, gospodinele încep să pună la murat în butoin sau borcane, varza albă şi cea roşie. Este foarte simplu! Dacă plănuieşti să prepari la iarnă diferite mâncăruri cu varză roşie tocată sau murată, iată mai jos două reţete cu varză roşie care să te inspire.
1. Reţete de varză roşie - Varză roşie tocată
Ingrediente de care ai nevoie
2 verze
1 pahar cu oţet
500 ml apă
sare
piper boabe
Mod de preparare
Apa cu oţetul,sarea şi boabele de piper se fierb şi se toarnă peste varza tocată fâşii de 1-2 cm. Compoziţia se adaugă în borcane,apoi acestea se sigilează şi se pun în cămară. Varza tocată se va servi ca salată.
2. Reţete de varză roşie - Varză roşie murată
4-5 verze tăiate în 4 felii
apă rece
hrean
piper
sare
mărar uscat
Citiţi şi: Piper negru beneficii
Mod de preparare
Prepară o saramură rece din apă şi sare şi toarn-o peste feliile de varză ce sunt aşezate în borcan cu feliile de hrean,boabele de piper şi mărarul uscat. Lasă borcanul în cămară o săptămână şi uită-te zilnic să nu fermenteze foarte tare şi să iasă din borcan. După ce varza s-a înmuiat bine,se sigilează borcanul. Zeama de varză roşie o poţi folosi să acreşti ciorba de legume,pentru a-i da un gust deosebit. Varza murată se toacă şi se serveşte ca salată.