Reţete de compot delicios din fructele toamnei!

19 octombrie 2015   Rețete

Cum ne aflăm în plin sezon tomnatic, pieţele sunt pline de gutui, dovleac, prune, mere sau pere, cât şi alte legume specifice acestui sezon. Iată mai jos două reţete ca să prepari compot gustos, pentru zilele în care îţi vei dori o gustare dulce-acrişoară.

Compot de gutui

Ingrediente de care ai nevoie:

300 g gutui

500 ml apă

4 linguri de zahăr

Scorţişoară (pentru un borcan de 1 litru)

Iată cum se prepară:

Spală gutuile şi taie-le felii subţiri,pe care la rândul lor le vei tăia din nou.

Bucăţile de gutui se pun în borcane şi se acoperă cu lingurile de zahăr.

Tot acum se adaugă şi o bucată potrivită de scorţişoară (nu mare,destul de mică).

Se leagă borcanele şi se fierbe compotul prin metoda bain-marie,timp de o oră din momentul în care începe apa să fiarbă.

Borcanele se lasă să se răcească în vasul în care au fiert,după care se scot şi se păstrează în cămară,alături de alte conserve.

Compot de dovleac

Ingrediente de care ai nevoie:

2 kg dovleac copt

1 kg zahăr

1 lămâie

Scorţişoară pulbere

Apă

Mod de preparare:

Dovleacul se curăţă de coajă şi de seminte.

Apoi se spală şi se taie cubuleţe. Aşează-le apoi într-un vas mai mare în care fierbe 1 litru de apă.

Acoperă cu capac vasul şi lasă pe foc 5 minute ca să se pătrundă,apoi se pun bucăţelele de dovleac cu lingura în borcan.

Zeama de dovleac se fierbe cu zahărul până se leagă. În borcanele cu dovleac se pun feliuţe de lămâie,puţină scorţişoară pulbere şi se umplu cu siropul gata preparat.

Borcanele se leagă la gură cu celofan şi se pun la fiert într-un vas mare cu apă,înfăşurate în materiale/ziar.

Lasă-le să se răcească în vas şi pune-le în cămară a doua zi. 

Mai multe