Reţete de gătit în familie: Chifle dulci umplute
Plăcerea de a găti se deprinde din copilărie. Prepară această reţetă împreună cu cei mici!
Dificultate mediePreparare 1 h1 TAVĂAi nevoie de:
Pentru aluat
20 g drojdie
1-2 linguri zahăr pudră
250 ml lapte cald
500 g făină
2 ouă
60 g unt
1 praf de sare
1 ou, pentru uns
500 ml lapte
300 g mac
150 g zahăr
2 linguri esenţă de vanilie
Freci drojdia cu puţin zahăr şi cu 1-2 linguri de lapte, apoi răstorni amestecul în făina cernută şi frămânţi aluatul. Înglobezi ouăle treptat, restul de lapte, zahărul rămas, untul şi sarea. La final, vei obţine un aluat elastic, pe care îl laşi la crescut 30 de minute.
Separat, pregăteşti umplutura astfel: fierbi laptele cu macul şi zahărul un sfert de oră. Strecori macul şi-l amesteci cu esenţa de vanilie.
Întinzi aluatul, îl rulezi şi tai bucăţi potrivite ca grosime. Din ele formezi bile pe care le aplatizezi cu palmele. Pe fiecare pui câte o linguriţă de umplutură şi o împătureşti.
Într-o tavă tapetată, aşezi chiflele, le ungi cu oul bătut şi le dai la cuptor până se rumenesc.