Risotto cu pulpe de pui şi cârnat picant

3 mai 2017   Rețete

Prepară pentru masa de prânz o reţetă gustoasă de risotto cu pulpe de pui şi cârnat picant.

Ingrediente pentru 4 persoane:

-300 g de pulpe de pui dezosate,tăiate în cuburi

-un cârnat Plai picant de la Moldova în Bucate,de aproximativ 120 g,tăiat în felii

-2 linguri de ulei de floarea soarelui

-o ceapă medie,tocată mărunt

-1-2 căţei de usturoi,tăiaţi în feliuţe

-250 g de orez cu bob rotund

-100 g de mazăre boabe

-1,5 l de supă de pasăre

-sare şi piper negru măcinat,după gust

Mod de preparare:

Sotaţi uşor,ceapa şi usturoiul într-o crăticioară,la temperatură joasă. Dupa 4-5 minute adăugaţi cuburile de pui,amestecând frecvent,iar după încă 5 minute,adăugaţi şi feliile de cârnat.

Când cuburile de pui s-au rumenit uşor,adăugaţi orezul în crăticioară,amestecând încă 2 minute,apoi adăugaţi câte 1 polonic de supă caldă,amestecând astfel încât orezul sa încorporeze uşor supa.

Când au mai rămas doar 1-2 polonice de supă,adăugaţi condimentele şi mazărea împreună cu restul de supă. Amestecaţi până toată supa a fost încorporată şi risotto are aspect cremos.

Serviţi risotto cu salată verde.

Mai multe