Ruladă cu ciocolată albă

16 noiembrie 2013   Rețete

Ce ai nevoie: pentru aluat: › 3 ouă › 3 linguri zahăr › 3 linguri făină › 1 plic zahăr vanilat; pentru cremă: › 300 ml frişcă lichidă › 150 g ciocolată albă › 2 lămâi.

Cum se prepară:

Se bat albuşurile spumă cu zahărul,apoi se adaugă treptat gălbenuşurile,făina în ploaie şi se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se coace la foc potrivit timp de 20 de minute. Când este gata se răstoarnă pe un prosop umedşi se rulează foaia de aluat fierbinte.

Se încălzeşte frişca lichida şi când este fiebinte se adaugă 100 g de ciocolată rasă,se ia de pe foc şi se amestecă repede. Se lasă la rece,apoi se amestecă până se obţine o cremă pufoasă în care se adaugă zeamaşi coaja celor două lămâi.

Se desface foaia de blat,se întinde ¾ din cremă,se rulează strâns într-o folie de plastic şi se dă la rece. După o oră se scoate rulada din folie,se unge cu crema rămasă şi se presară cu 50 g ciocolata albă rasă.

Mai multe