Ruladă cu frişcă

30 mai 2014   Rețete

Ai nevoie de:Pentru blat: / 3 ouă / 75 g făină / 90 g zahăr / 30 g cacao / 1 lingură uleiPentru umplutură: / 1 l smântână lichidă cu grăsime 42% / 3 linguri zahăr pudrăPentru decor: / mentă proaspătă

Cum se prepară:

Baţi ouăle cu zahărul 15-20 de minute până îşi triplează volumul. Adaugi în ploaie făina,în fir subţire uleiul şi jumătate din cantitatea de cacao. Amesteci uşor,de jos în sus. Pui compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie şi dai la cuptorul încins,la foc mic,pentru 15-20 de minute. Faci testul cu scobitoarea şi dacă iese curată,scoţi şi laşi deoparte un minut. Rulezi blatul într-un prosopel umed şi laşi să se răcească bine.

Separat,mixezi smântâna cu zahărul pudră,până obţii o frişcă groasă. Derulezi şi întinzi pe blatul răcit un strat de frişcă. Pui rulada pe un platou şi presari cacaua păstrată.  Dai la frigider. În momentul servirii poţi decora,dacă vrei,cu mentă proaspătă.

Mai multe