Ruladă de cacao cu portocale

4 iunie 2014   Rețete

Este desertul ideal pentru zilele în care primeşti musafiri. Umplută cu cremă, delicioasa ruladă este pe placul tuturor.

 Ai nevoie de -Pentru aluat:/ 3 ouă / 90 g zahăr / 75 g făină / 30 g cacao

                           Pentru umplutură:/ 1 portocală / 1 l smântână lichidă cu grăsime 42% / 3 linguri zahăr pudră

                          Pentru ornat:/ coajă de portocală / 100 ml apă / 50 g zahăr

Pasul 1

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Mixezi albuşurile cu zahărul,apoi încorporezi gălbenuşurile şi adaugi făina şi cacaua în ploaie. Amesteci uşor.

Pasul 2

Pui compoziţia într-o tavă cu hârtie de copt şi dai la cuptorul încins pentru 15-20 de minute. Faci testul cu scobitoarea şi dai deoparte. Foloseşti cuţitul econom pentru a face fâşii subţiri din coaja portocalei.

Pasul 3

Pui 50 g de zahăr în apă şi adaugi fâşiile de coajă de portocală. Fierbi până obţii o peltea. Îndepărtezi restul de coajă şi pieliţa albă a portocalei. O tai felii. Separat,mixezi smântâna cu zahărul pudră,până obţii o frişcă groasă.

Pasul 4

Întinzi hârtie de copt şi aşezi blatul de cacao,pui frişcă,nivelezi,aşezi bucăţi de portocală şi rulezi cu ajutorul hârtiei. Cu un poş,ornezi cu frişcă rulada şi presari pelteaua de portocală,bine scursă.

Mai multe