Ruladă de curcan cu spanac

17 ianuarie 2016   Rețete

În weekend, prânzul în familie necesită mâncăruri diferite, pentru toate gusturile şi dietele. Iată cum să prepari o ruladă apetisantă de curcan cu spanac pe placul tuturor:

Ingrediente necesare:

10 felii bacon,1 pulpă curcan dezosată,200 g spanac,1 ceapă,2-3 linguri ulei,200 g caise uscate,200 ml bere,4 căţei de usturoi,sare,piper,cimbru,5 linguri suc de roşii.

Mod de preparare:

Căleşti în ulei ceapa tocată şi când devine sticloasă adaugi spanacul şi usturoiul pisat. Asezonezi cu sare şi piper  după gust şi ţii la călit 2-3 minute.

Tai carnea,o baţi cu ciocanul pentru a o frăgezi,pui spanacul,îl întinzi şi aşezi din loc în loc caisele uscate. Rulezi,pui deasupra feliile de bacon,legi carnea cu o sfoară şi o aşezi în tavă.

Torni berea amestecată cu sucul de roşii,pui cimbrul şi acoperi tava cu o folie. Ţii rulada la cuptor aproximativ 2 ore,dai folia la o parte şi laşi să se rumenească 30 de minute.

1 ruladă

Preparare 170’

Dificultate medie

Mai multe