Rulade dulci... cu cremă de brânză
Ai nevoie de: Pentru blat: 4 ouă, 120 g zahăr, 120 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 linguriţă zeamă lămâie, 1 linguriţă coajă rasă de lamâie, 2 linguri cacao.
Pentru umplutură:
› 120 g cremă de brânză› 200 ml frişcă lichidă› 1 plic întăritor frişcă› 1 linguriţă esenţă de vanilie› 2 linguri zahăr
Pentru decor:
› 100 ml frişcă
Se bat albuşurile spumă cu zahărul,se adaugă gălbenuşurile treptat,coaja şi zeama de lămâie,apoi se încorporează făina cernută cu cacaua şi praful de copt. Se toarnă aluatul într-o tavă unsă şi tapetată. Se coace în cuptorul preîncălzit circa 15 minute. Se scoate blatul pe un şervet umed şi se rulează. Se lasă să se răcorească.
Se bate frişca cu zahărul,se adaugă întăritorul,crema de brânză,esenţa de vanilie amestecând continuu. Se desface blatul,se întinde crema şi se rulează la loc. Se îmbracă rulada în frişca bătută şi se lasă la frigider o oră. Se ornează cu fructe de sezon.