Rulouri cu glazură de ciocolată

12 iulie 2013   Rețete

Ingrediente pentru blat: 4 ouă, 80 g zahăr pudră, 100 g făină,1/2 linguriţă praf de copt.

Pentru umplutură:200 g unt,50 g zahăr pudră,1 lingură gem de caise,1 linguriţă coajă rasă de portocală.

Pentru glazură:150 g ciocolată neagră,150 ml lapte,50 g unt,1 lingură coniac.Cum se prepară:

1 Se bat albuşurile,adăugând treptat zahărul pudră,apoi se adaugă gălbenuşurile pe rând şi făina cernută cu praful de copt. Se toarnă compoziţia obţinută ­într‑o formă dreptunghiulară unsă cu puţin unt şi tapetată cu făină. Se coace circa 10 minute şi se scoate blatul pe un prosop umezit. Se rulează şi se lasă să se răcească.

2 Se mixează untul moale cu zahărul pudră,gemul de caise şi coaja rasă de portocală,până devine o cremă spumoasă.

3 Pentru glazu­ră,se ­pune laptele la fiert în bain-marie,se adaugă ciocolata rasă sau ruptă bucăţi şi se ­lasă să se topească la foc mic,până începe să se îngroaşe. Se ia vasul deo­parte,se adaugă coniacul şi ­după ce se răceşte se amestecă energic cu untul frecat ­spumă.

4 Se desface cu grijă blatul,se unge cu crema de unt,apoi se rulează cât mai strâns. Se îmbracă rulada cu glazura de ciocolată şi se lasă la rece circa două ore,înainte de a fi tăiată felii.

Mai multe