Rulouri cu morcovi şi scorţişoară
Aroma de scorţişoară te duce cu gandul la o prăjitură cu mere. Însă, ea poate fi folosită şi la o prăjitură mai specială, rulouri cu morcovi şi scorţişoară.
De ce ai nevoie pentru rulouri cu morcovi şi scorţişoară
350 g făină
¼ de cub drojdie
¾ cană morcovi raşi
2/3 cană lapte de soia
2 linguri zahăr
10 linguri unt
1 praf de sare
2 ouă
Pentru umplutură
100 g zahăr brun
2 linguriţe scorţişoară
Pentru glazură
200 g cremă de brânză
¼ cană lapte
2/3 cană zahăr pudră
Cum se prepară rulouri cu morcovi şi scorţişoară
Amestecă morcovii raşi cu laptele,zaharul,două linguri de unt şi un praf de sare. Pune compoziţia pe foc şi lasă până ce se topeşte untul şi începe să fiarbă. Dă deoparte şi lasă la răcorit. Încorporează în făina compoziţia de morcovi,ouăle bătute,drojdia şi frământă până obţii un aluat care se desprinde de marginile vasului. Laşi să crească până îşi dublează volumul.
Topeşti untul rămas şi-l laşi la răcorit. Întinzi o foaie de aluat,o ungi cu unt,presari zahărul brun şi scorţişoara. Rulezi şi tai bucăţi,pe care le aşezi într-o tavă cu hârtie de copt. Laşi rulourile să crească în tavă 30 de minute,după care le dai la cuptor până se rumenesc.Pentru glazură mixezi crema de brânză cu laptele şi zahărul. Ungi rulourile cu glazură.
Sursa foto http://www.butterandtype.com