Rulouri cu scorţişoară

14 noiembrie 2014   Rețete

Aceste rulouri cu scorţişoară sunt dulcele de toamnă-iarnă care rupe barierele dietelor de slăbit şi ignoră, fără niciun „regret”, orice avertisment din partea glicemiei, care joacă feste tot mai multor devoratori de deserturi! Atât de ademenitor şi încântător este pentru papilele tale gustative!

Ingrediente:

Pentru aluat:625 g făină75 g zahăr1 vârf cuţit sare20 g drojdie uscată500 g unt450 ml apă călduţăPentru umplutură:

110 g unt

3/4 cană zahăr

2 linguri scorţişoară

1/2 cană stafide,nuci mărunţite,fulgi de migdale (la alegere)

Mod de preparare rulouri cu scortisoara:

Primul pas:prepararea aluatului. Amestecă ingredientele uscate într-un bol:făina,zahărul,sarea şi drojdia. Toarnă apă călduţă în timp ce amesteci ingredientele cu mixerul,până se formează un aluat lipicios,care se adună în jurul paletelor. Acoperă aluatul cu un prosop şi lasă-l să dospească într-un loc călduros,timp de 20 de minute sau până îşi dublează volumul.

Întinde aluatul pe un blat de lucru,în formă dreptunghiulară,cu laturile de aproximativ  60 cm X 30 cm.

Topeşte parţial untul pentru umplutură şi unge cu el toată suprafaţă aluatului,apoi presară deasupra lui scorţişoară,zahărul şi,la final,nucile,stafidele sau fulgii de migdale. Rulează uşor aluatul,apoi taie-l felii de 2-3 cm lăţime. Aşază feliile de ruladă într-o tavă tapetata cu hârtie de copt. Lasă-le să mai dospească încă 20 de minute.

Unge aceste rulouri cu minitarte cu unt şi bagă-le în cuptorul încins la 180 de grade C,aproximativ 30 de minute,până se rumenesc pe deasupra. Rulourile cu scorţişoară se servesc cu o glazură simplă,preparată din unt amestecat cu zahăr,vanilie şi puţină apă,sau simple.

Pentru un gust delicios,poţi folosi la preparare unt Premium Natural Koliba.

Mai multe