Salată caldă cu cârnaţi Bucovineni şi cartofi noi

8 februarie 2017   Rețete

Dacă nu mai ai inspiraţie pentru masa de prânz, îţi propunem o reţetă gustoasă, o salată caldă cu cârnaţi Bucovineni şi cartofi noi.

Ingrediente pentru 8 persoane:

-4 cârnaţi Bucovineni de la Moldova în Bucate,de aproximativ 120 g bucata,tăiaţi în felii groase

-1,5 kg de cartofi noi,de dimensiune medie,fieţi în coajă

 -4 linguri de ulei de măsline

-2 cepe roşii tăiate în rondele fine

-8 ouă fierte tari

-400 g de spanac baby,spălat bine şi zvântat

-6 linguri de sirop de rodii

-1 pahar de ulei de măsline extra virgin

-½ pahar de oţet de mere

-sare şi piper negru măcinat după gust

Mod de preparare:

Fierbeţi cartofii în apă cu sare,până furculiţa va pătrunde usor în aceştia,dar fără a se fărâmiţa.

În timp ce fierbeţi cartofii,încingeţi uleiul de măsline într-o tigaie şi sotaţi uşor ceapa,adăugând apoi feliile de cârnaţi Bucovineni,sotându-le uşor până s-au rumenit puţin. Adaugaţi cartofii răcoriţi şi tăiaţi în sferturi sau

optimi,presărând cu sare şi piper negru măcinat,rumenindu-i şi pe aceştia uşor,dar fără a-i sfărâma.

Curăţaţi ouăle de coajă,apoi tăiaţi-le în sferturi.

Amestecaţi uleiul de măsline extravirgin cu oţetul de mere şi siropul de rodii,formând un dressing fin,apoi turnaţi jumătate din acesta într-un bol adanc. Puneţi soteul de cartofi şi cârnaţii peste sos,adăugând frunzele de spanac şi amestecaţi cu grijă.

Aşezaţi salata pe farfurii,ornând cu sferturile de ouă şi turnând restul de sos deasupra.

Mai multe